DERBENT ADETA ŞANTİYE GİBİ
İLÇEDE YÜRÜTÜLEN KANALİZASYON ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASININ ARDINDAN ALTYAPI SORUNU TARİHE KARIŞACAK. İLÇEDE İÇME SUYU ÇALIŞMALARININ YANISIRA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YOL ÇALIŞMALARI DA HIZ KAZANACAK.

Konya’nın Derbent ilçesinin altyapı sorunu tarihe karışacak.

Derbent İlçe Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte ilçe merkezinde başlayan kanalizasyon çalışmalarına hız verdi.

Şehir merkezinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.

Derbent ilçesinin 2004’ten bu yana çok farklı hizmetleri almaya başladığını anlatan Acar, “Derbent, ondan önce kuş uçmaz, kervan geçmez bir yer iken şimdi kuşun uçtuğu, kervanın geçtiği yer ve ilçe oldu”dedi.

Özellikle yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası’nın ardından ilçenin her yanının adeta şantiyeye döndüğüne dikkati çeken Acar, şöyle devam etti:

“Bir taraftan içme suyu, diğer yandan başlatılan kanalizasyon çalışmaları, diğer taraftan ise yol çalışmaları derken Derbent şantiye alanına döndü. Yolla ilgili çalışmalar da hız kazanıyor, şu anda 4 milyon liralık bir yol ihalesi yapıldı. Hemen o da başlayacak. Belki vatandaşımıza biraz rahatsızlık veriyoruz ama sonuç itibariyle Derbent çok güzel hizmetler almaya başladı. Konya’nın mahalleleri gibi Derbent’in de mahalleleri  birçok hizmete kavuşuyor.

Özellikle  altyapı ve kanalizasyon çalışmaları bugünlerde hız kazandı. Aşağı yukarı merkez mahallenin büyük kısmını kapsayan bir çalışma yürütülüyor. Daha önce çalışması yarım kalmıştı, o tamamlanıyor. Şu anda da ana hatlarda içme suyu veriliyor ve arkasında da diğer hizmetler tamamlanacak.Özellikle şu anda meydan düzenlemesi yapıyoruz. Onun için bu ana hatların bir an önce geçmesi lazım, düzenleme yapıldıktan sonra tekrar kazılıp oranın bozulmaması için bu altyapı çalışmaları çok önem arz ediyor”

Uluslararası Mevlana İmamhatip öğrencilerinden ziyaret
Derbent’in 40 yıllık hayali gerçek oldu
ilçemizde asfaltlama çalışmaları devam ediyor