Derbent’te dere üzerinde dükkan dönemi kapanıyor
İlçe merkezinde köprü üzerine inşa edilen sanayi dükkanı dönemi tarih oluyor.

İlçe merkezinde köprü üzerine inşa edilen sanayi dükkanı dönemi tarih oluyor. Başlatılan çalışmalar ile dere ıslah edilip çevresi gece aydınlatılıp düzenli hale getirilecek, dükkanlar ise yapılacak yeni sanayi sitesine taşınacak.

Derbent ilçesinde, hayata geçirilecek proje ve başlatılacak çalışmalarla dere üzerinde sanayi dükkanı dönemi tarih oluyor.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Aladağ’dan gelen suların aktığı ilçe merkezinden geçen ve suları  Beyşehir Gölü’ne kadar ulaşan derenin üzerinde sanayi sitesi dükkanı döneminin çok yakın bir gelecekte tarih olacağını söyledi.

Derbent şehir merkezinde geçmişte yer sıkıntısından dolayı dere üzerindeki köprü üzerine sanayi sitesi dükkanları kurulmuş olduğunu anlatan Acar, “Hatta çamaşırhane ve tuvaletler dahi yapılmış. Dere üzerinde bulunan dükkan ve işyerleri risk oluşturduğu gibi, göze de hoş bir örüntü vermiyordu. Ancak, şu anda biz şartları zorlayarak yeni sanayi sitesi çalışmamızı başlattık. İnşallah dere üzerindeki bu binaların hepsini kaldıracağız. İlçemizde 16 dükkanlık bir yeni bir sanayi sitesi oluşturuyoruz.”dedi.

Dere üzerindeki sanayi sitesi binalarının kaldırılmasıyla birlikte DSİ’nin de derede ıslah çalışmaları başlatacağını belirten Acar, “DSİ kurumumuz burada güzel bir çalışmaya imza atacak. Şu anda çirkin ve kötü görünüme sahip bu dere ve kanal bir süre sonra bir bakacağız ki, geceleri ışıklandırılmış, ıslah edilmiş, etrafına banklar konularak düzenleme yapılmış bir hale gelecek. Burası Derbent’in en güzel yeri olacak.”dedi.

Aladağ’dan gelen eriyen kar ve yağmur sularının aktığı derenin suyunun  Beyşehir Gölü’ne kadar uzandığını anlatan  Acar, bu yıl rahmetin bol olması nedeniyle su akışı iyi durumda olan derenin, yağışın az olduğu dönemlerde çevresindeki okul ve etrafa kötü kokular yayarak sıkıntı oluşturduğunu belirterek, “Burası yeni sanayi sitesi çalışmamız ve DSİ’imizin yürüteceği çalışmaların ardından çevresine daha fazla güzellik katan bir yer haline dönüşecek.”diye konuştu.

ilçemizde asfaltlama çalışmaları devam ediyor
ALADAĞ, EN İYİ 5 KAYAK PİSTİ ARASINDA OLACAK
DERBENT TOKİ İHALEYE ÇIKTI