Ana Sayfa Bilgi Edinme Beyaz Masa İletişim

Ana Sayfa  >  Projeleri

Altyapı ve su sorunu tarihe karışacak
DERBENT-Derbent İlçesi'nde altyapı ve su sorununun tarihe karışacağı bildirildi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012 yılı projeleri ile ilgili bilgiler verdi. İller Bankası'nın sağlayacağı 3 milyon liralık hibe desteği ile ilçenin kanalizasyon sorununu çözeceklerini, ayrıca su projesini de gerçekleştireceklerini anlatan Acar, şu bilgileri verdi:

"Bu önümüzdeki 2 yıl içerisinde bu iki sorunu çözüme kavuşturacağız. Bu arada, görevimizin 3 yıla yakın bir kısmını geride bıraktık. Bu süre içerisinde Derbent'e hizmet etmek için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. İlçemizi bu süreçte Konya il merkezine en kısa olarak bağlayan Başarakavak yolumuzun Karayolları ağına alınması için uğraşırken, diğer yandan bölgemizdeki Aladağ'ın kış sporları merkezi olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün takip ettiği, gençlerimizin için bir halı saha sözünü aldık. Bunun takibini yaparken, ilçemiz halkını yakından ilgilendiren önemli konulardan bir tanesi de Dereağzı bölgesine kapalı kanalın yapılması idi. 2012 yılı inşallah Dereağzı kapalı kanalının yılı olacak. Bu kanalın yapılması ile birlikte sulama kapasitesinin iki katına çıkarılması öngörülüyor. İnşallah bu konuda bu yıl gerekli çalışmalar tamamlanıp iş makineleri faaliyetlerine başlayacak. Bu konuda önemli mesafeler aldık."

Altyapı ve su sorunu tarihe karışacak