Ana Sayfa  >  Belediye Haberleri

Belediye Kültür Merkezinde ‘anne baba eğitimi’ konulu seminer düzenlendi
İlçemizde düzenlenen seminerde anne ve babalara yönelik eğitim semineri verildi.

Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonundaki seminere, Kadıneli Umut Derneği Başkanı Asuman İleri, Uzman Psikolog Dilek Zekiye Kaşık ve Eğitimci Yazar Füsun Doğan, derneğin yönetim kurulu üyesi Fatma Bozkaya konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar tarafından seminerde anne ve babaların kurduğu yanlış iletişim, aile içi iletişim kazaları, aile içi sorunlar ve çözüm önerileri, çocuklara karşı anne ve baba davranışları ve çocuk eğitimi konularında bilgiler verildi.
Konuşmacılar, seminerde anne ve babaların çocuklarını anlamaya çalışmaları gerektiği, onların isteklerinin dikkate alınması, ergenlik dönemlerinde çocuklara karşı tutum ve davranışlarda daha hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin önemine dikkat çektiler.
Uzman Psikolog Dilek Zekiye Kaşık, sunumunda, iletişim sisteminin temel ögelerinden birinin de dinleme olduğunu belirtti. İyi bir dinleyicinin, iletişim kurduğu kişinin yalnız söylediklerini değil, yüzü, eli, kolları ve bedeniyle yaptıklarını da duyduğunu ifade eden Kaşık, "Çünkü yüz ifadeleri, el ve kol hareketleri, bedenin duruş tarzı, ses tonu gibi sözsüz mesajlar da iletişimin bir parçasıdır. Hatta bazen tek başına iletişimdir" ifadesini kullandı.

GELECEĞİN DERBENT’İNİ İMAR İÇİN BAKANLIKTAN DESTEK TALEBİ
Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı.
Teşekkür mesajı
AK Parti Derbent belediye meclis üyesi adayları açıklandı.
Belediye Başkanımız Hamdi ACAR seçim çalışmalarına bugün başladı.
Belediye Başkanımız Hamdi ACAR'ın başkan adaylığı resmen açıklandı.
Derbent’te yaylalar medeniyetle buluştu
MUHTARLARLA TOPLANTI
ALADAĞ GÖL PARKI Çalışmaları
Belediye Başkanımız esnaflarımızı ziyaret etti.
Belediye Kültür Merkezinde ‘anne baba eğitimi’ konulu seminer düzenlendi
Aladağ’a turizm yolu için çalışma başlatıldı
Aladağ Kış Sporları Merkezi Projesi Konyalı işadamlarının da ilgisini çekti