Ana Sayfa  >  Etkinliklerimiz

Festivaldeki Konserleri İptal Edildi
13.'sü düzenlenecek olan İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali\\\'nde, İslam ülkelerinde yaşanan zulümlerden dolayı konser kısmı iptal edildi.

Festivalde coğrafyalarında  Kur'an'ı Kerim okunup, hatim duaları yapılacak

Derbent Belediyesi, Mısır'da ve Suriye'de yaşanan olaylar ve orada Müslümanlar'ın hayatlarını kaybetmelerinden dolayı, bu yıl ki şenlik programında şarkı ve eğlence olan bölümleri iptal etti. Bu yıl 13.'sü düzenlenecek olan Geleneksel Derbent İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali'nde konser programları iptal edildi. Düzenlenecek olan festival ve iptal olan konserler ile ilgili olarak bilgi veren Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Mısır'da ve Suriye'de insanların hayatlarını kaybettiği bir dönemde bu şekilde şarkılı ve eğlenceli program düzenlememe kararı aldıklarını söyleyerek, AK Parti Genel Merkezi'nden de bu doğrultuda kendilerine yazı geldiğini belirtti. Gülbahçe'de düzenlenen basın toplantısında konuşan  Acar, festival içerisinde hatim ve Kur'an'ı Kerim programlarının yer alacağını söyledi. Acar, “1 Eylül'de Derbent'te 13.'sü düzenlenecek olan Geleneksel İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, ses sanaçıları Coşkun Sabah ile Ceylan Koynat'ın konser programları yer almıyor. Bu programlar AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı'ndan gelen 'Mısır'daki askeri müdahale ve kanlı olaylar nedeniyle, bu ülkedeki acıyı paylaşmak amacıyla parti örgütü ve belediyelerden müzik etkinlikleri, konser ve eğlence programlarının bir süre için iptal edilmesi' yönündeki yazı üzerine iptal edildi” dedi.
ETKİNLİKLERİN AMACI SILAHİ RAHİM
Programı düzenlemelerindeki amaç hakkında bilgi veren Başkan Acar, sılayı rahim olması için festivali düzenlediklerini ifade etti. Acar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda Derbent'in nufusunun en az yaşadığı yer kendi belediyemiz. En çok ise Konya şehir merkezinde, Ilgın'da, İstanbul'da yaşıyorlar. Böyle dağınık olduğumuz için de hem akrabalar hem de arkadaşlar birbirlerini görüp, hasret giderecekler. Böylece sılayı rahim gerçekleşmiş olacak. Herkes hasret giderecek. Tüm hemşerilerimiz ile yılda bir kez de olsa bu şekilde bir araya gelmeyi arzu ediyoruz. Onun için de uzun yıllardır bu programı düzenliyoruz. Bu programa tüm hemşerilerimizin katılmasını arzu ediyorum. 1 Eylül'de tüm hemşerilerimizi bekliyoruz.”
KUR'AN'I KERİM VE HATİM OKUNACAK
Festival kapsamında yapılacak olan diğer etkinlikler hakkında da bilgi veren Acar, “Hasaniçi Mevkisi'nde düzenlenecek festival programımızda kardeş Mısır, Suriye ve Filistin halkları ile ebediyete intikal etmiş dünyanın dört bir yanındaki Müslüman mazlum insanlarımıza yapacağımız dualar ile destek olmaya çalışacağız. Etkinliğimiz kapsamında ayrıca, Aladağ Göl Parkımız'ın açılışı yapılacak, festivalimizde, açılış konuşmalarının ardından sünnet edilecek çocuklarımıza tablet bilgisayarları hediye edilecek. Program çerçevesinde ayrıca en iyi kuzu, oğlak, buzağı, çilek ve fasülye yarışmalarında birinci olanlara ödülleri verilecek” dedi. http://www.haber3.com/derbent-belediyesi-festivaldeki-konserleri-iptal-etti-haberi-2160650h.htm

Derbent’te 5 bin kişiye aşure ikramı
DERBENT'TE ANLAMLI BİR FESTİVAL
1 Eylül Pazar Programı
Festivaldeki Konserler İptal Edildi
Festivaldeki Konserler İptal Edildi.
Festivaldeki Konserleri İptal Edildi
Aşıklar Şölenine tüm hemşehrilerimiz davetlidir.
Aşure günü ve “müslümanın hayatı”
Derbent'te anlamlı konferans
Aladağ kayak merkezine yeşil ışık
Derbent'te peygamber sevgisi anlatıldı